Turistični vodič

Turistični vodič

 Kot vodič je normalno, da ves čas potuješ po svetu. Torej vodiš ljudi po večih državah, kontinentih. Vendar moraš za to imeti tudi znanje večih jezikov, jih obvladati. Zgodovina ti prav tako ne sme delati težav, kajti popotnikom moraš povedati dosti zanimivosti na poti.

Obstaja več načinov potovanja in če bom srečen bom mogoče tudi pristal na kakšni ladji ali veliki križarki. Seveda pa se da tudi začeti z vodenjem v Sloveniji in nato napreduješ naprej, v Veliko Britanijo in ZDA in tako naprej.

Za ta poklic se moraš izobraževati 4 leta v srednji strokovni izobrazbi, imeti pa moraš sicer znanje vsaj enega tujega jezika v srednji šoli. Če pa znaš več jezikov, ti tudi ne škodi. Jaz se zagotovo nameravam naučiti francoščino, z nemščino pa bom že kako, saj mi namreč ni najlažji jezik.

Nevarnosti pri tem poklicu so zelo majhne. Oblačila so vedno primerna terenu in če moraš iti naprimer v Egipt, kjer je tudi možnost, da se okužiš z malarijo, te pred tem seveda cepijo. Tako je povsod drugod, ker je varnost na prvem mestu.

 

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.